[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 22, 1999 Ordrestatistikk

Ordrestatistikk. Bygge- og anleggsvirksomhet, 1. kvartal 1999:

Lavere ordretilgang for anleggsvirksomheten


Ordretilgangen for anleggsvirksomheten var 36 prosent lavere i 1. kvartal i 1999 sammenlignet med 1. kvartal i 1998. Stor anleggsvirksomhet på Kårstø bidro til det høye nivået i fjor.

Ordretilgangen på nye byggeprosjekter lå i 1. kvartal i år 4 prosent under 1. kvartal i fjor. Tilgangen for boligbygg økte med 16 prosent. Økningen skyldes stor tilgang på nye rehabiliteringsprosjekter. Ordretilgangen for andre bygg gikk ned med 9 prosent.

Stor stigning i ordrereserven for boligbygg

Ordrereserven for boligbygg var 30 prosent høyere ved utgangen av årets 1. kvartal sammenlignet med utgangen av 1998. Reserven for and-re bygg enn boligbygg steg med 1 prosent, og ligger fortsatt på et høyt nivå som i fjor. Ordrereserven for rehabilitering av andre bygg falt med 9 prosent fra et høyt nivå ved utgangen av 1998. Ordrereserven for anlegg gikk ned med 3 prosent i samme periode.

Stor økning i Hordaland og Sogn og Fjordane

Ordrereserven for bygge- og anleggsvirksomheten steg totalt med 4 prosent fra utgangen 4. kvartal i 1998 til utgangen av 1. kvartal i 1999. Økningen var på 53 prosent i Hordaland og Sogn og Fjordane, 24 prosent i Agderfylkene og 23 prosent i Møre og Romsdal og Trøndelag.

Om statistikken

Ordrestatistikken for bygge- og anleggsvirksomhet bygger på kvartalsvise oppgaver fra de største bedriftene i næringen. I alt gir rundt 500 bedrifter oppgaver til statistikken. Disse bedriftene dekker til sammen om lag 45 prosent av omsetningen i bygge- og anleggsnæringen. Verdiindekser for tilgang og reserve blir utregnet hver for seg. Det blir utarbeidet delindekser for nye boligbygg, rehabilitering av boligbygg, nye yrkesbygg og rehabilitering av yrkesbygg. Rehabilitering omfatter utbedring, ombygging, reparasjon og vedlikehold. Ordrereserve for bygg og anlegg er delt inn i åtte ulike regioner.

Ny statistikk
Ordrestatistikk. Bygge- og anleggsvirksomhet, 1. kvartal 1999.
Statistikken utgis hvert kvartal i Ukens statistikk og i månedsheftet Bygginfo. Mer informasjon: Solveig.Nygaardseter@ssb.no, tlf. 62 88 51 74, eller Arild.Thomassen@ssb.no, tlf. 62 88 54 27.

Tabeller

Ukens statistikk nr. 22, 1999 [an error occurred while processing this directive]