[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 38, 1998

Kostnadsindeks for lastebiltransport, august 1998:

Kranbiler har størst kostnadsvekst


Totalkostnadsindeksen for kranbiler uten henger økte mest blant kjøretøygruppene fra juli til august. For øvrig var det en oppgang i denne perioden i totalkostnadsindeksene for samtlige ti kjøretøygrupper. Den gjennomsnittlige økningen var på 1,35 prosent. Renovasjonstransport er fremdeles den kjøretøygruppen med størst kostnadsvekst hittil i år.
Kostnadsindeksen for ferge og bom var den eneste delkostnadsindeksen som ikke endret seg fra juli til august. Alle de øvrige delkostnadsindeksene økte innenfor samtlige kjøretøygrupper. Reparasjonsindeksen var den komponenten med sterkest økning. Den steg fra juli til august med 5,50 prosent i gjennomsnitt for alle gruppene.

En stor oppgang i rentekostnadene forrige måned har bidratt til en relativt kraftig økning i kapitalkostnadsindeksen innenfor alle kjøretøygruppene, i gjennomsnitt med 3,61 prosent fra juli til august.

Kostnadseffekten av årets lønnsforhandlinger er nå tatt hensyn til i kostnadsindeksene. Siden lønnsforhandlingsresultat var gjeldende fra og med 10. juni, har vi funnet det nødvendig å revidere tidligere publiserte tall fra og med juni. Den relativt store økningen i totalkostnadsindeksene fra mai til juni skyldtes derfor hovedsakelig en kraftig økning i lønnskostnadene på det tidspunktet. I gjennomsnitt for alle gruppene økte da indeksen for lønn og sosiale kostnader med 8,47 prosent.

For dem som er interessert i vektfordelingen mellom kostnadskomponentene innenfor de enkelte grupper, viser vi til vekttabell publisert i Ukens statistikk nr. 14/98.

Ny statistikk
Kostnadsindeks for lastebiltransport, august 1998.
Statistikken utgis hver måned i Ukens statistikk. Mer informasjon og e-post: per.kristian.alnes@ssb.no, tlf. 62 88 55 40, eller klara.skarnes@ssb.no, tlf. 62 88 54 17.

Tabeller

Ukens statistikk nr. 38, 1998 [an error occurred while processing this directive]