[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 37, 1998

Byggekostnadsindeks, boliger, august 1998:

Stabile byggekostnader


Fra juli til august 1998 økte de totale byggekostnadene med 0,1 prosent, både for enebolig, rekkehus og boligblokk.
De totale materialkostnadene steg i samme periode også med 0,1 prosent for enebolig, rekkehus og boligblokk.

Fra august 1997 til august 1998 økte de totale byggekostnadene med 2,8 prosent for enebolig, 3 prosent for rekkehus og 3,1 prosent for boligblokk. De totale materialkostnadene steg i samme periode med 2,2 prosent for enebolig, 2,4 prosent for rekkehus og 2,8 prosent for boligblokk.

Om statistikken
Byggekostnadsindeksene måler prisutviklingen til innsatsfaktorene ved bygging av boliger. Indeksene blir også kalt faktorprisindekser eller «input»-prisindekser. Byggekostnadene blir ikke påvirket av endret produktivitet eller endringer i byggmesteren, entreprenøren eller installatøren sine fortjenestemarginer. Grunnlaget for utregningen er et utvalg på 180 representantvarer. I tillegg blir en del priser hentet fra andre prisstatistikker som Statistisk sentralbyrå produserer.

Oppgaver til utregning av indeksene blir hentet inn fra et utvalg på 320 bedrifter. De månedlige utregningene bygger på om lag 3 600 prisobservasjoner. Svarprosenten er normalt på 99.

Totalindeksen for byggekostnader er satt sammen av de tre indeksene for eneboliger, rekkehus og boligblokker. Vektene som er benyttet er kvadratmeter bruksareal for boliger satt i gang multiplisert med gjennomsnittlig pris i kroner per kvadratmeter bruksareal. Vektene blir endret hvert år.

Ny statistikk
Byggekostnadsindeks, boliger, august 1998.
Statistikken utgis hver måned i Ukens statistikk og i månedsheftet Bygginfo. Mer informasjon og e-post: karin.solbakken@ssb.no, tlf. 62 88 54 33, eller lars.henrik.thingstad@ssb.no, tlf. 62 88 54 97.

Tabeller

Flere tabeller finner du på statistikkens faste side.

Ukens statistikk nr. 37, 1998 [an error occurred while processing this directive]