[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 34, 1998

Kostnadsindeks for lastebiltransport, juli 1998:

Størst økning for renovasjonstransporten


Totalkostnadsindeksene viser en svak økning for samtlige ti kjøretøygrupper fra juni til juli. Gjennomsnittet er på 0,17 prosent. Størst økning viser totalindeksen for renovasjonstransport, med en økning på 0,34 prosent. Totalindeksen for tømmertransport er imidlertid minst berørt med en økning på 0,02 prosent.
Hovedforklaringen til økte totalkostnadsindekser for alle kjøretøygruppene er høyere kapitalkostnader. Oppgangen i kapitalkostnader skyldtes i hovedsak en økning i rentekostnadene. Kapitalkostnadsindeksen steg fra juni til juli med 1,56 prosent i gjennomsnitt for alle gruppene. Sterkest økning hadde den innenfor renovasjonstransport med en oppgang på 2,12 prosent.

For øvrig har kapitalkostnadsindeksen økt fra januar til juli med 5,41 prosent i gjennomsnitt for alle gruppene. Kapitalkostnadsindeksen inngår med relativt tung vekt i alle totalkostnadsindeksene.

Drivstoffindeksen fortsatte nedgangen fra forrige måned. Fra juni til juli gikk den ned med 0,40 prosent. Denne indeksen er lik for alle gruppene, men varierer i vekt mellom gruppene. Fra januar til juli gikk drivstoffindeksen ned med 2,22 prosent.

Reparasjonsindeksen gikk sist måned i gjennomsnitt ned med 0,60 prosent. Endringen varierer her lite mellom gruppene. Fra januar til juli gikk reparasjonsindeksen opp med 1,43 prosent i gjennomsnitt over alle gruppene.

For de øvrige kostnadskomponentene var det små endringer fra juni til juli. For de som er interessert i vektfordelingen mellom kostnadskomponentene innenfor de enkelte gruppene, viser vi til vekttabell publisert i Ukens statistikk nr. 14/98.

Ny statistikk
Kostnadsindeks for lastebiltransport, juli 1998.
Statistikken utgis hver måned i Ukens statistikk. Mer informasjon og e-post: per.kristian.alnes@ssb.no, tlf. 62 88 55 40, eller klara.skarnes@ssb.no, tlf. 62 88 54 17.

Tabeller

Ukens statistikk nr. 34, 1998 [an error occurred while processing this directive]