[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse]

Ukens statistikk nr. 50, 1997

Produksjonsindeks for industrien, oktober 1997:

Vekst i industriproduksjonen


Produksjonsindeksen for olje- og gassutvinning, industri, bergverksdrift og kraftforsyning (totalindeksen) har hatt en vekst med 2,2 prosent fra september til oktober, når en tar hensyn til normale sesongvariasjoner. Veksten gjennom de tre forrige måneder har vært på 1,5 prosent sesongjustert. Nivået til totalindeksen ligger nå 7,8 prosent over tilsvarende måned i 1996.
Industriproduksjonen ligger nå 3,8 prosent over tilsvarende måned i fjor, og produksjonen hadde en vekst på 1,5 prosent fra september til oktober sesongjustert. Årsveksten i trenden for industriproduksjonen i oktober er på 2,3 prosent. Metallindustrien og industri knyttet til bygging av oljeplattformer har begge hatt en klar vekst den siste måneden.

Næringer med energiproduksjon
Oljeproduksjonen hadde en vekst på 5,7 prosent fra september til oktober, når en tar hensyn til normale sesongvariasjoner. Dette henger sammen med at Gullfaksfeltet er tilbake i full produksjon etter stans for rutinemessig vedlikehold i deler av september. Kraftforsyningen hadde en vekst på 0,6 prosent fra september til oktober, justert for normale sesongvariasjoner.

Om statistikken
Oppgavene til Statistisk sentralbyrå sin produksjonsindeks blir innhentet fra om lag 1 650 bedrifter med innsendingsfrist den 15. i hver måned. Vektgrunnlaget er bearbeidingsverdi til faktorpris, og indikatorer for produksjonsvolumet er produksjon av viktige varer, arbeidde timeverk eller råvareinnsats. Statistikken dekker olje- og gassutvinning, industri, bergverksdrift og kraftforsyning.

Tabeller


Ny statistikk

Produksjonsindeks for industrien, oktober 1997.
Statistikken utgis hver måned i Ukens statistikk. Mer informasjon: Kjell Berger, tlf. 21 09 47 19, e-post: ksb@ssb.no eller Øyvind Naustdal, tlf. 21 09 47 33, e post: oyn@ssb.no.

Tabeller

Ukens statistikk nr. 50, 1997