[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 32, 1997

IT i skolen, 1997:

Færre elever per PC


I barneskolen er det 22 elever per PC som er tilgjengelig for elevene, i ungdomsskolen og de kombinerte barne- og ungdomsskolene 16 elever og i videregående skole nesten seks elever. Dette er en klar forbedring siden 1995.

Hvis en derimot tar utgangspunkt i det totale antallet PC-er på skolen er det i 1997 14 elever per PC i barneskolen, nesten 11 elever i ungdomsskolen og de kombinerte barne- og ungdomsskolene og fire elever i de videregående skolene. Resultatene viser at det har skjedd en forbedring i PC-situasjonen i alle skoletypene fra 1995 til 1997, og forbedringen har vært størst i barneskolen og i videregående skole.

I grunnskolen er PC-dekningen best i Sogn og Fjordane. For hele grunnskolen er det knapt 13 elever per tilgjengelig PC i dette fylket. Dårligst er tilstanden i Vest-Agder der det er 26 elever per tilgjengelig PC. I videregående skole er PC-dekningen best i Troms med fire elever per PC tilgjengelig for elevene og svakest i Akershus med over sju elever per PC.

Om statistikken
Statistisk sentralbyrå (SSB) har i perioden fra april til mai gjennomført en undersøkelse om informasjonsteknologi (IT) i skolen på oppdrag fra Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet (KUF). Undersøkelsen er gjennomført som en totaltelling blant landets grunnskoler og videregående skoler. Formålet med undersøkelsen var blant annet å kartlegge dagens situasjon når det gjelder utstyr og programvare, mulighet for bruk av Internett, lærernes brukerkompetanse i IT og skolenes planer for IT. Undersøkelsen er en delvis gjentakelse av Bruk av edb i skolen - tilstandsundersøkelse i undervisningsinstitusjoner, beskrevet i SSBs Rapporter 95/23.

Ny statistikk

IT i skolen, 1997.
Hovedresultater og dokumentasjon er gitt i serien Notater 97/42. Resultatene er lagt ut på KUFs websider. Mer informasjon: Fred-Arne Ødegaard (KUF), tlf. 22 24 74 47, e-post: fao@kuf.dep.telemax.no, Anne Sundvoll (SSB), tlf. 21 09 46 90, e-post: asu@ssb.no eller Hanne Marit Teigum (SSB), tlf. 21 09 46 62, e-post: hte@ssb.no.

Ukens statistikk nr. 32, 1997