[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 25, 1997

Skatteregnskapsstatistikk, januar-mai 1997:

Sterk skattevekst


Skatteinnbetalingene hittil i år, januar til og med mai 1997, viser en skattevekst på 15,7 prosent, eller 18,5 milliarder kroner sammenlignet med samme periode foregående år.
Det er i alt innbetalt i overkant av 136 milliarder kroner. Fordelte skatter i alt, eksklusive oljeskattene har hatt en vekst på 9 prosent. Oljeskattene alene viser en kraftig vekst på 87 prosent og bidrar til å forklare den sterke skatteveksten.

Totalt er det innbetalt 28,3 milliarder kroner til kommunene, en vekst på 6,1 prosent, mens det til fylkeskommunene er innbetalt 11,4 milliarder kroner, en vekst på 5,2 prosent. Forskuddsskatteordningen som står for 78 prosent av de innbetalte skattene har hatt en vekst på 9,4 prosent, mens etterskuddsskatten eksklusive oljeskattene har hatt en vekst på 5,1 prosent.

Om statistikken
Innbetalt skatt blir, etter fradrag for en marginavsetning, fordelt på ulike skattekreditorer ved bruk av beregnede fordelingstall. Trygde- og pensjonspremier til folketrygden er også en del av fellesinnkrevingen, unntatt såkalt sentralt beregnet arbeidsgiveravgift for statsansatte. Det er særskilte ordninger for innkreving av oljeskatter. Statistikken omfatter ikke merverdiavgift og særskatter og -avgifter.

Korreksjoner som følge av endrede nøkler for fordeling mellom skattekreditorene, er bare delvis innarbeidet i den løpende månedsstatistikken. Særlig gjelder dette korreksjoner som foretas på skattefogdnivå.

Ny statistikk

Skatteregnskapsstatistikk, januar-mai 1997.
Statistikken utgis i Ukens statistikk. Hovedstørrelser er tilgjengelige i Norges offisielle statistikk (NOS) Statistisk månedshefte. Oppgaver over skatteinngangen i de enkelte kommuner publiseres i Norges offisielle statistikk (NOS) Regionalstatistikk. Mer informasjon: Tove Brynildsen, tlf. 21 09 47 72, e-post: tbr@ssb.no eller Hjørdis Eeg-Henriksen , tlf. 21 09 45 27, e-post: heh@ssb.no.

Tabeller

Ukens statistikk nr. 25, 1997