[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 19, 1999

Ny tjeneste:

Eurostat Datashop i Statistisk sentralbyrå


I samarbeid med EUs statistiske kontor (Eurostat) har Statistisk sentralbyrå (SSB) etablert en såkalt Eurostat Datashop. Formålet er å gi kunder tilgang til den omfattende EU-statistikken.

Den nye, betalte tjenesten er integrert i SSBs bibliotek og informasjonssenter, og inngår i et nettverk av Eurostat-formidlere som nå finnes i de fleste EU-land og i USA.
New Cronos-databasen, som er Eurostats hoveddatabase, består av mer enn 100 millioner makroøkonomiske data innenfor følgende ni hovedemner:
1. Generell statistikk
2. Økonomi og finanser
3. Befolkning og sosiale forhold
4. Industri, handel og tjenester
5. Jordbruk og fiske
6. Utenrikshandel
7. Transport
8. Miljø og energi
9. Forskning og utvikling
Databasen inneholder tidsrekker, noen helt tilbake til 1950. Alle data i New Cronos er så langt som mulig harmoniserte og dermed sammenlignbare. I hovedsak dekker EU-statistikken medlemslandene i EU, men i stadig større omfang også EFTA-landene, USA og Japan. Eurostat gir også statistikk for andre landgrupper som blant annet sentraleuropeiske land og middelhavslandene.
I Eurostat Datashop selger vi statistikk ved å ta tabelluttak fra databaser eller kopiere publikasjoner. Tabelluttakene kan formidles på papir eller elektronisk som e-postvedlegg, på diskett eller CD-ROM-plate, blant annet i excelformat. Publikasjoner og CD-ROM-plater innenfor de enkelte emneområder kan også bestilles via Datashop-en. Det er også mulig å tegne abonnementer på spesielle statistikker, for eksempel EU-landenes harmoniserte prisindekser.
Eurostat Datashop Oslo kan kontaktes per telefon, telefaks, brev, e-post eller ved personlig henvendelse. Adressen er:
Eurostat Datashop
Statistisk sentralbyrå
Bibliotek og informasjonssenter
PB 8131 Dep
N-0033 Oslo
Besøksadresse:
Kongens gate 6, Oslo
e-post: Datashop@ssb.no
Telefon: 21 09 46 42/43
Telefaks: 21 09 45 04

Ukens statistikk nr. 19, 1999 [an error occurred while processing this directive]