[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 43, 1998

Salg av petroleumsprodukter, september 1998:

Økt salg i Finnmark, redusert salg i Oslo


I september ble det solgt i alt 845 millioner liter petroleumsprodukter. Det er 2,9 prosent mer enn for september i fjor. Siste 12 måneder ble det solgt 9 823 millioner liter, 1,9 prosent mer enn foregående 12 måneder. Veksten i salget var størst i Finnmark med en økning på 12,7 prosent, mens det var størst nedgang i salget i Oslo (7,1 prosent reduksjon).

Det ble solgt 243 millioner liter petroleumsprodukter i Finnmark i løpet av de siste 12 måneder. Av dette utgjorde marine gassoljer 121 millioner liter, som er 32,4 prosent mer enn for forrige 12-månedersperiode. Salget av de øvrige produkter gikk ned unntatt bitumen/veiolje.

I Oslo var det samlede salget 535 millioner liter over samme periode. Av dette utgjorde bilbensin bortimot 40 prosent og autodiesel og lette fyringsoljer vel 20 prosent hver av salget. Salget av bilbensin gikk ned med 3,3 prosent, mens autodieselsalget økte med 2,2 prosent (den avgiftspliktige steg med 5,3 prosent). Salget av lette fyringsoljer gikk ned med 20,1 prosent.

Resten av landet
Det samlede salget over de siste 12 måneder har stort sett gått opp i fylkene i Nord-, Midt- og Vest-Norge og ned i østlandsfylkene.

Salget av lette fyringsoljer har gått mest ned, med 17,3 prosent nedgang sett under ett i siste 12-månedersperiode. Samtlige fylker har redusert salget, men mest i Nord-Trønderlag, Oppland, Aust-Agder og Telemark (med rundt 30 prosent). Salget av lette fyringsoljer for september i år var for øvrig 7,7 prosent høyere enn september i fjor. Salget av fyrings-parafin har også blitt redusert de siste 12 måneder. Salget har her gått ned i alle fylker unntatt i Oslo. Størst er nedgangen i Hordaland og Hedmark med rundt 18 prosent.

Salget av autodiesel økte med 3,7 prosent de siste 12 måneder, den avgiftspliktige med 5,4 prosent. Her var økningen størst i Nordland med hele 16 prosent. Salget av bilbensin holder seg konstant landet sett under ett. I Vestfold økte salget med rundt 8 prosent, mens det var en nedgang på rundt 8 prosent i Telemark.

Om statistikken
Statistikken omfatter leveringer i Norge og på norsk kontinentalsokkel og forsyning av utenlandske skip og fly, selv om faktura er sendt til en kjøper med adresse i utlandet. Leveranser til norske skip og fly i utlandet er ikke med. En bør ellers merke seg at tallene i oversikten ikke viser forbruket, men salget. For å komme frem til forbruket må en korrigere for lagerendringer hos brukerne. Produkter solgt som bunkers er leveranser fra norske havner til skip i utenriksfart uansett skipenes nasjonalitet. Det var 22 utkjøringsdager både i september i år og i fjor.

Ny statistikk
Salg av petroleumsprodukter, september 1998.
Statistikken utgis hver måned i Ukens statistikk. Mer informasjon: Live.Tanum@ssb.no, tlf. 21 09 49 19, eller Ann.Christin.Boeng@ssb.no, tlf. 21 09 47 43.

Tabeller finner du på statistikkens faste side.

Ukens statistikk nr. 43, 1998 [an error occurred while processing this directive]