[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 26, 1998

Salg av petroleumsprodukter, mai 1998:

Nedgang i salget av lette fyringsoljer


Salget av lette fyringsoljer har den siste tolvmånedersperioden gått ned med 25,7prosent sammenlignet med forrige tolvmånedersperiode. I tillegg har salget av fyringsparafin blitt redusert med 13,2 prosent i samme periode.
Salget av lette fyringsoljer i denne perioden var spesielt lavt i Trøndelagsfylkene, Aust-Agder, Hedmark og Oppland hvor reduksjonen i salget var over 30 prosent. For mai utgjorde salget av lette fyringsoljer 47 millioner liter, det vil si en nedgang på 11 prosent i forhold til mai i fjor.

Tung fyringsolje
Salget av tung fyringsolje i de siste tolv måneder var på 918 millioner liter. Dette er en økning på 7 prosent i forhold til forrige tolvmånedersperiode. Salg av tung fyringsolje til skip i utenriksfart utgjør vel halvparten av salget og hadde i denne perioden en økning på 17,3 prosent. For mai ser vi derimot en nedgang i samlet salg på tung fyringsolje på 6,7 prosent i forhold til mai i fjor.

Bilbensin og autodiesel
Salget av autodiesel har i perioden juni 1997 til mai i år økt med 2,6 prosent i forhold til forrige tolvmånedersperiode. Av dette en økning på 5,2 prosent i salget av avgiftspliktig diesel i samme periode. Salget av bilbensin i denne perioden var kons-tant for landet sett under ett, sammenlignet med de forutgående tolv månedene. For fylker som Vestfold og Østfold ser vi imidlertid en økning på rundt 8 prosent.

789 millioner liter i totalsalg
Salget av petroleumsprodukter var i mai 789 millioner liter, som er en svak nedgang på 0,7 prosent i forhold til mai i fjor. For de siste tolv måneder betyr det et samlet salg på 9 715 millioner liter, en økning på 0,8 prosent i forhold til forrige tolvmånedersperiode. I denne perioden har salget i de tre nordligste fylkene samt Østfold hatt størst vekst, med økning mellom 5 og 9 prosent, mens østlandsfylkene Hedmark, Oppland og Oslo har hatt sterkest nedgang på mellom 6 og 9 prosent.

Om statistikken
Statistikken omfatter leveringer i Norge og på norsk kontinentalsokkel og forsyning av utenlandske skip og fly, selv om faktura er sendt til en kjøper med adresse i utlandet. Leveranser til norske skip og fly i utlandet er ikke med. En bør ellers merke seg at tallene i oversikten ikke viser forbruket, men salget. For å komme fram til forbruket må en korrigere for lagerendringer hos brukerne. Produkter solgt som bunkers er leveranser fra norske havner til skip i utenriksfart uansett skipenes nasjonalitet. Det var 19 utkjøringsdager i mai i år mot 20 i fjor.
Tabeller

Ny statistikk
Salg av petroleumsprodukter, mai 1998.
Statistikken utgis hver måned i Ukens statistikk. Mer informasjo og e-post: live.tanum@ssb.no, tlf. 21 09 49 19, eller ann.christin.boeng@ssb.no, tlf. 21 09 47 43.

Tabellregister

Ukens statistikk nr. 26, 1998 [an error occurred while processing this directive]