[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 23, 1998

Levekårsundersøkelsen, 1997. Boforhold, organisasjonsliv, fritid og vold:

Menn mest aktive i idrettsarbeid


Menn er mer aktive enn kvinner i friluftslivsorganisasjoner, idrettslag og foreninger. Innenfor humanitære, sosiale organisasjoner og religiøse foreninger er imidlertid kvinner mest aktive. Medlemmene i idrettslag jobber mye gratis for organisasjonen sin. 69 prosent av medlemmene sier det hender at de utfører gratisarbeid for idrettslaget. Arbeidet består av instruksjon, trening av medlemmer, administrasjon og styreverv, transport, dugnad og lotterier. Gjennomsnittlig har medlemmene 62 timer i løpet av de siste 12 måne-dene, noe som tilsvarer fem timer per måned. Det er imidlertid store forskjeller mellom kvinner og menn. Kvin-nene har jobbet 46 timer, mens mennene har jobbet 72 timer gratis for idrettslaget.
17 prosent er aktive i idrettslagene. Politiske partier må i større grad klare seg med noen få ildsjelers innsats; det samme kan sies om kvinneorganisasjonene. Bare 3 prosent sier de er svært eller noe aktive i politiske partier, og det er ingen forskjeller mellom kvinner og menn i så måte. 4 prosent av kvinnene er aktive i kvinneorganisasjo-ner, husmorlag, bondekvinnelag og lignende, men andelen varierer fra 1 prosent for de yngste kvinnene til 6 prosent i aldersgruppen 67-79 år.

Fag- og yrkesorganisasjonene har også et bredere tilfang av folk som ønsker å gjøre en innsats. 18 prosent av de sysselsatte er aktive i slike organisasjoner; og menn og kvinner er like aktive.

Ny statistikk

Levekårsundersøkelsen, 1997. Boforhold, organisasjonsliv, fritid og vold.
Statistikken utgis årlig i Ukens statistikk.Mer informasjon og e-post: elisabeth.gulloy@ssb.no, tlf. 21 09 46 73, eller arne.andersen@ssb.no, tlf. 21 09 46 71.

Tabellregister

Ukens statistikk nr. 23, 1998 [an error occurred while processing this directive]