[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 23, 1998

Omsetningsstatistikk. Bygge- og anleggsvirksomhet, 6. termin 1997:

16 prosent økning innenfor bygge- og anleggsvirksomhet


Omsetningen innenfor bygge- og anleggsvirksomheten økte med vel 15 milliarder kroner i 1997 sammenlignet med 1996. Det tilsvarer en økning på hele 16 prosent.
Den totale omsetningen innenfor bygge- og anleggsvirksomheten for 1997 var 111,7 milliarder kroner. Bedriftene i hovednæringsgruppen annen bygge- og anleggsvirksomhet økte omsetningen med 17 prosent, eller nesten 10 milliarder kroner fra 1996 til 1997. Denne hovednæringsgruppen omfatter blant annet oppføring av bygninger og andre konstruksjoner.

Bygginnstallasjon og ferdiggjøring av bygninger og konstruksjoner hadde en omsetningsvekst på henholdsvis 15 og 13 prosent i samme periode.

Størst vekst i Agder-fylkene
Omsetningen i 1997 innenfor bygge- og anleggsvirksomheten økte mest i Aust-Agder og Vest-Agder med 23 prosent sammenlignet med 1996. Stor vekst var det også i Østfold og Akershus med henholdsvis 21,5 og 20,5 prosent i samme periode. Bedriftene i Sogn og Fjordane økte omsetningen med kun 5,9 prosent.

Tabeller

  • Tabell 01. Omsetningsstatistikk for bygg og anlegg. Omsetning, etter fylke

    Om statistikken
    I statistikken anvendes kun manntallet over merverdiavgiftspliktige. Tallene som publiseres er eksklusiv merverdiavgift. På grunn av etterslep i innrapporteringen til Skattedirektoratet vil de to siste terminene som publiseres bli beregnet på nytt. Disse beregningene vil erfaringsmessig kunne endre totaltallene med i underkant av 1 prosent. I tillegg kan vi gjennomføre noen små korreksjoner i noen av de andre terminene.

    Når det gjelder bygge- og anleggsvirksomhet er det viktig å være klar over at de regionale tallene ikke nødvendigvis sier noe om byggeaktiviteten i regionen, men om aktiviteten til bedriftene som er registrert i regionen. Det publiseres også omsetningsstatistikk for industrien på grunnlag av samme kilde.

    Ny statistikk

    Omsetningsstatistikk. Bygge- og anleggsvirksomhet, 6. termin 1997.
    Statistikken utgis annenhver måned i Ukens statistikk. Mer informasjon og e-post: solveig.nygardseter@ssb.no, tlf. 62 88 51 74, eller liv.reidun.sletmoen@ssb.no, tlf. 62 88 54 36.

    Tabellregister

    Ukens statistikk nr. 23, 1998 [an error occurred while processing this directive]