[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 14, 1998

Priser på elektrisk kraft, 15. februar 1998:

Ny prisstatistikk for elkraft

Kraftprisstatistikken er en ny kvar-talsstatistikk over priser i kraftmarkedet. Den skal vise et tverrsnitt av kraftprisene i markedet og skal gi opplysninger om den faktiske prisutviklingen. Opplysningene skal også nyttes i nasjonalregnskapet og dekke behovene for kraftpriser til konsumprisindeksen og produsentprisindeksen. Prisene for husholdningskunder bygger på data fra konkurransetilsynet, og gjelder uke 13 i år. Opplysningene om kraftpriser til næringsvirksomhet og i engrosmarkedet er innhentet av Statistisk sentralbyrå i en egen undersøkelse.

Tidspunktet for denne målingen er den 15. midt i kvartalet eller nærmes-te virkedag. Denne første undersøkelsen for 1. kvartal 1998 har hatt karakter av en pilotundersøkelse. Det vil bli gjort noen endringer i opplegget for
2. kvartal, blant annet for å bedre vektgrunnlaget, og bruke samme måleperiode for husholdnings- og næringslivskunder. Prisen for husholdningskunder er inkludert moms og forbruksavgift, men ikke nettleie. Prisen for næringslivskunder med flere er eksklusive både nettleie og avgifter.

Ny statistikk

Priser på elektrisk kraft, 15. februar 1998.
Statistikken utgis hvert kvartal i Ukens statistikk. Mer informasjon: Johan Lindstrøm, tlf. 21 09 47 70, e-post: johan.lindstrom@ssb.no.

Tabellregister

Ukens statistikk nr. 14, 1998