[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse]

Ukens statistikk nr. 27, 1997

Statistisk sentralbyrå samarbeider med Baltikum

I samarbeid med EUROSTAT har Statistisk sentralbyrå (SSB) ytet bistand til de baltiske land innen flere statistikkområder, hvorav utvikling av utenrikshandelsstatistikk er ett. Prosjektene finansieres i hovedsak av Phare-programmet som drives av EU- og EFTA-landene i fellesskap og som startet opp i 1992. Samarbeidet er nå inne i den tredje perioden som ventes avsluttet i løpet av våren eller sommeren år 2000. Phare-programmet gir en omfattende støtte til oppbygging av de østeuropeiske land og framtidig integrering med EU og Vest-Europa.

Statistikksamarbeidet med de tre baltiske land har blant annet resultert i en felles publikasjon der handelstallene for 1995 og 1996 er omregnet til US dollar og presentert samlet i 46 tabeller, blant annet etter land, vareslag, type handel og speilstatistikk. Heftet blir utgitt i løpet av juli og fås ved henvendelse til SSB eller byråene i Tallinn, Riga eller Vilnius. En gruppe med deltakere fra statistikkbyråene og tollvesenet i de tre landene har laget publikasjonen.

Ny statistikk

Utenrikshandelen med varer, januar - mai 1997. Detaljerte tall.
Statistikken utgis hver måned i Ukens statistikk og Månedsstatistikk over utenrikshandelen. Månedstall for utenrikshandelen til og med mai er nå tilgjengelig ved Kundetjenesten for utenrikshandel, tlf. 21 09 47 52/53. Mer informasjon: Hans Kristian Østereng, tlf. 21 09 47 13, e-post: hko@lynx.ssb.no.

Tabell

Ukens statistikk nr. 27, 1997