[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]
Ukens statistikk nr. 28-29, 1996

Lavere priser på brenselstoffer


Prisindeksen for førstegangsomsetning av varer innenlands falt med 0,2 prosent fra mai til juni. Lavere priser på brenselstoffer, treforedlingsprodukter og ikke-jernholdige metaller var faktorer som bidrog til utviklingen. Fra juni i fjor til juni i år steg indeksen med 0,8 prosent etter 1,3 prosent i mai.

Gruppen brenselstoffer, brenselolje og elektrisk kraft falt med 1,4 prosent fra mai til juni som følge av lavere priser på råolje og raffinerte oljeprodukter. Tolvmånedersveksten for gruppen var på 2,9 prosent i juni - etter 3,7 prosent i mai. Gruppen matvarer totalt var uendret fra mai til juni. Innen gruppen økte prisene på svinekjøtt, poteter og grønnsaker, mens lavere priser på okse- og kukjøtt og fisk trakk indeksen ned. For de andre gruppene var det bare mindre endringer.

Gruppert etter anvendelse falt prisene på konsumvarer sett under ett med 0,2 prosent fra mai til juni. Lavere og mer stabile priser på matvarer er en viktig årsak til det. Tolvmånedersveksten for gruppen konsumvarer falt ned til 0,7 prosent i juni etter 1,6 prosent i mai.

Ny statistikk

Prisindeks for førstegangsomsetning innenlands, pr. 15. juni 1996.
Statistikken utgis hver måned i Ukens statistikk, og er også tilgjengelig i Norges offisielle statistikk (NOS)Statistisk månedshefte . Mer informasjon: Torill Amundsen, tlf. 21 09 47 42, e-post: tva@ssb.no.

Tabeller

Ukens statistikk nr. 28-29, 1996