1801 1900 1900
Første side av skjemaet som ble brukt 3. november 2001.
Klikk på bildet for å forstørre skjemaet.
Side to av folke- og boligtellingsskjemaet.

Klikk på bildet for å gjøre skjemaet større.

 2001




Skjemaet som husholdningene fylte ut i 2001, var i første rekke et boligtellingsskjema med spørsmål om hva slags bolig man hadde, hvilke fasiliteter som var der og hvem som bodde i boligen 3. november 2001.

Personopplysningene ble hentet fra registre som gjorde det mulig å lage god statistikk over for eksempel antall yrkesaktive, arbeidsinntekt og gjennomsnittlig utdanningsnivå for den norske befolkningen.

Fjerde side av skjemaet.
Klikk på bildet for å gjøre det større.
Tredje side av skjemaet.
Klikk på bildet for å gjøre det større.

Tre hovedgrupper spørsmål

De første spørsmålene handlet om bygningen folk bodde i. Der var blant annet spørsmål om hvilket byggeår bygningen ble ferdig for innflytting og om bygningen hadde heis. Den andre gruppen spørsmål handlet om boligens fasiliteter, om hvor stor den var og hvor mange rom den hadde. Den siste gruppen spørsmål handlet om hvem som bodde i boligen den 3.november 2001.

Ny teknikk, nye måter å fylle ut skjema på

For første gang i historien kunne man velge om man ville fylle ut skjema på papir eller på Internett . Alle som fikk skjema i posten, fikk fire forskjellige pinkoder på skjemaet. Med disse kodene kom man seg inn på sitt skjema og kunne fylle ut boligopplysningene og sende direkte til Statistisk sentralbyrå.

Et flerkulturelt Norge

I Norge bodde det i 2001 flere med utenlandsk bakgrunn enn noen gang tidligere, og folke- og boligtellinger er den viktigste kilden til informasjon om hvordan de forskjellige samfunnsgruppene bodde i Norge i 2001. Selve skjemaet ble ikke oversatt, men det ble laget et ark med forklaringer på de enkelte spørsmål på 12 forskjellige språk.