[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 20, 1999

Ny tjeneste

Daglig nyhetstjeneste fra SSB


Fra og med 15. juni starter Statistisk sentralbyrå (SSB) en ny daglig nyhetstjeneste på Internett, Dagens statistikk. Hver dag vil brukerne bli oppdatert med nye statistikker. Tjenesten settes i gang samme dag som SSB lanserer sin nye design på www.ssb.no.

I dag er publisering av statistikk stort sett konsentrert til torsdager gjennom det ukentlige magasinet Ukens statistikk, som har både en papirversjon og en elektronisk versjon på SSBs webtjeneste. Fra og med 15. juni opphører den elektroniske versjonen av Ukens statistikk. I stedet innføres Dagens statistikk på SSBs webtjeneste, med oppdateringer hver dag klokken 1000. Papirversjonen av Ukens statistikk vil bestå som en ukentlig oppsummering av de daglige statistikkfrigivningene.
Alle statistikkene som publiseres består av en nyhetsartikkel, figurer og tabeller.

Pressemeldinger opphører

SSBs pressemeldinger vil, slik det fungerer i dag, opphøre å eksistere. Det betyr at distribusjon av de statistikker som tidligere er blitt sendt ut som pressemeldinger vil inngå i Dagens statistikk. Dette gjelder blant annet konsumprisindeksen, utenriksregnskapet, utenrikshandelen med varer, detaljomsetningsindeksen og kvartalsvis nasjonalregnskap. Også disse vil bli frigitt klokken 1000 den aktuelle dagen. Men inntil videre vil vi fortsette med faksutsendelse av pressemeldinger til mottakere som måtte ønske det.

Nyheter per e-post

Publisering av statistikk vil først og fremst skje på SSBs hjemmeside, men SSB vil utarbeide en elektronisk bestillingsseddel for bestilling av e-postabonnement knyttet til Dagens statistikk. Brukerne vil der få mulighet til å abonnere på de statistikkene de selv er interessert i. Abonnement kan enten skje per e-post eller via en egen hjemmeside som brukeren kan få opprettet på SSBs webtjeneste. På brukerens egen hjemmeside vil informasjon om det de abonnerer på bli automatisk oppdatert ved frigivning.

Statistikk-kalender

Statistikk-kalenderen er en oversikt som viser hvilken dato de enkelte statistikker blir frigitt fire måneder frem i tid. Mange av SSBs statistikker har faste frigivningdatoer, blant annet konsumprisindeksen og detaljomsetningsindeksen. Slike statistikker vil fortsatt bli angitt med dato i statistikk-kalenderen. Men for statistikker som ikke har faste frigivningsdatoer, vil frigivningsdatoen kun bli markert med hvilken uke statistikken frigis. Endelig dato for disse statistikkene fastsettes to uker før frigivning.

www.ssb.no med ny design

Samtidig med at Dagens statistikk lanseres 15. juni klokken 1000 får SSBs sider på Internett ny design. Den nåværende hjemmesiden har overlevd i to og et halvt år, men med ny design vil hjemmesiden bli mer funksjonell med dagens webmuligheter. Dagens statistikk vil inngå som en integrert del av hjemmesiden.

Mer informasjon:
Atle.Jansson@ssb.no, tlf. 21 09 44 57, eller Aina.Landsverk@ssb.no, tlf. 21 09 46 07.

Ukens statistikk nr. 20, 1999 [an error occurred while processing this directive]