[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 41, 1998

Barnefamiliers tilsynsordninger, yrkesdeltakelse og økonomi før innføring av kontantstøtte, 1998:

Halvparten av de yngste i barnehage


Nesten halvparten av mødrene har barnehageplass for de yngste barna. En av fem søker om plass, mens i overkant av 30 prosent verken har plass eller søker om plass.
Enda flere har barnehageplass for de eldre barna, over 60 prosent. 11 prosent søker om plass, mens i underkant av 30 prosent verken har plass eller søker om plass.

Enslige mødre i jobb og toforsørgere med to jobber bruker i større grad barnehage for barna sine enn andre. Størstedelen av mødrene er trygge når barna deres har tilsyn av andre.

Ønsker barnehageplass til alle
De aller fleste mødre, 88 prosent, mener at barnehageplass til alle er et godt tiltak. Dette kommer frem når ulike tiltak rettet mot barnefamilier settes opp mot hverandre. Mødrene mener det nest beste tiltaket er utvidet fødsels- eller adopsjonspermisjon til to år. Færre mød-re, 54 prosent, mener at kontantstøtte til dem som ikke har barnehageplass er et godt tiltak, altså tiltaket som er vedtatt og skal gjennomføres.

Fornøyde med arbeidstiden
Mødrene i undersøkelsen er stort sett fornøyde med arbeidstiden sin, men kvinner med høyere utdanning er mindre fornøyde enn andre. De som påpeker at de skulle ønske at de hadde kortere arbeidsdag, er de samme som faktisk har mulighet til å redusere arbeidstiden sin hvis de ønsker det.

Ny statistikk
Barnefamiliers tilsynsordninger,
yrkesdeltakelse og økonomi før innføring av kontantstøtte, 1998.
Undersøkelsen er utført på oppdrag for Barne- og familiedepartementet, og alle resultatene er tilgjengelige i Notater 61/98. Notatet er også lagt ut på Statistisk sentralbyrås websider, , fra hovedpunktet Ny statistikk. Mer informasjon: Trine.Dale@ssb.no, tlf. 21 09 46 58, eller Elisabeth.Ronning@ssb.no, tlf. 21 09 45 98.

Ukens statistikk nr. 41, 1998 [an error occurred while processing this directive]