[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 39, 1998

Ordrestatistikk. Bygge- og anleggsvirksomhet, 2. kvartal 1998:

Stor økning i ordretilgangen for bygge- og anleggsvirksomheten


Ordretilgangen for bygge- og anleggsvirksomheten var 34 prosent høyere i 2. kvartal i år sammenlignet med samme kvartal i fjor.
Tilgangen på nye byggeprosjekter i 2. kvartal 1998 lå 29 prosent over nivået på samme tid i fjor. Ordretilgangen for boligbygg og andre bygg økte med henholdsvis 26 og 33 prosent. Tilgangen på ordrer for nybygg av boliger gikk opp med 16 prosent, mens tilsvarende tall for andre bygg steg med 32 prosent.

Ordrereserven for bygge- og anleggsvirksomhet lå i 2. kvartal i år 6 prosent over forrige kvartal. Ordrereserven steg med 9 prosent for bygg. For anlegg er ordrereserven 1 prosent over det høye nivået for 1. kvartal i år.

Om statistikken
Ordrestatistikken for bygge- og anleggsvirksomhet bygger på kvartalsvise oppgaver fra de største bedriftene i næringen. I alt gir om lag 500 bedrifter oppgaver til statistikken. Disse bedriftene dekker til sammen om lag 45 prosent av omsetningen i bygge- og anleggsnæringen. Verdiindekser for tilgang og reserve blir utregnet hver for seg. Det blir utarbeidet delindekser for nye boligbygg, rehabilitering av boligbygg, nye yrkesbygg og rehabilitering av yrkesbygg. Rehabilitering omfatter utbedring, ombygging, reparasjon og vedlikehold. Ordrereserve for bygg og anlegg er delt inn i åtte ulike regioner.

Ny statistikk
Ordrestatistikk. Bygge- og anleggsvirksomhet, 2. kvartal 1998.
Statistikken utgis hvert kvartal i Ukens statistikk og i månedsheftet Bygginfo. Mer informasjon og e-post: solveig.nygardseter@ssb.no, tlf. 62 88 51 74, eller arild.thomassen@ssb.no, tlf. 62 88 54 27.

Tabeller

Ukens statistikk nr. 39, 1998 [an error occurred while processing this directive]