[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 39, 1998

Gjennomføring av videregående utdannelse, 1997. Foreløpige tall:

Få består grunnkurs i trearbeidsfag


Våren 1997 var det totalt 150 530 elever i videregående skoler som fikk årskursbevis for bestått årskurs under lov om videregående opplæring og lov om voksenopplæring. Det er første gang Statistisk sentralbyrå publiserer denne statistikken.
83 prosent av elevene som gikk i videregående skoler 1. oktober 1996 fikk bestått årskurs våren 1997. Nesten 6 prosent av elevene bestod ikke eksamen, 6 prosent sluttet i løpet av skoleåret og 5 prosent fikk ikke årskursbevis av andre årsaker.

Flest består i Sør-Trøndelag
Av det totale antallet elever som gikk på videregående skoler i Sør-Trøndelag var det nesten 96 prosent som fikk bestått våren 1997. Hedmark hadde den laveste andelen med drøyt 77 prosent.

Av elevene som gikk på et av grunnkursene i skoleåret 1996/97, var det 80 prosent som bestod. Det var høyest andel elever som bestod eksamen innenfor studieretningen musikk, dans og drama. Nesten 89 prosent av elevene som tok dette kurset, fullførte det og bestod eksamen. Studieretningen trearbeidsfag hadde den laveste andelen elever som fullførte og bestod grunnkurset. Av elevene som gikk denne studieretningen, var det bare 66 prosent som bestod eksamen.

For videregående kurs I var det 87prosent som fullførte og bestod årskurset. På dette nivået var det studieretning for allmenne og økonomiske/administrative fag som hadde høyest andel bestått. Drøyt 90 prosent av elevene på denne studieretningen fikk bestått våren 1997. Også på videregående kurs I var det trearbeidsfagene som hadde lavest andel bestått med i underkant av 80 prosent.

Av elevene på videregående kurs II var det 81 prosent som fullførte og bestod årskurset. Elevene på studieretning for helse- og sosialfag hadde størst andel med bestått. Nesten 90prosent av elevene som tok kurs innenfor denne studieretningen fikk bestått våren 1997. Blant elevene på videregående kurs II var det kurs innenfor studieretning for hotell- og næringsmiddelfag som hadde den laveste andelen bestått med 75 prosent.

Om statistikken
Statistikken er utarbeidet på grunnlag av foreløpige data over fullført utdanning fra fylkenes inntakskontor. Tallene omfatter elever under lov om videregående opplæring og elever under lov om voksenopplæring for skoleåret 1996/97.

Tabellene baserer seg på elevenes registrerte bostedsadresse. Statistisk sentralbyrå mangler bostedsadresse for 160 elever. Disse er registrert med «uoppgitt» som fylke.

Ny statistikk
Gjennomføring av videregående utdannelse, 1997. Foreløpige tall.
Statistikken vil bli gitt ut årlig i Ukens statistikk. Mer informasjon og e-post: bjorn-erik.myrvold@ssb.no, tlf. 62 88 55 79, eller anne.bakke.skara@ssb.no, tlf. 62 88 52 79.

Tabeller

Ukens statistikk nr. 39, 1998 [an error occurred while processing this directive]