[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 35, 1998

Salg av petroleumsprodukter, juli 1998:

Nedgang i salget av petroleum


Totalsalget av petroleumsprodukter gikk ned med 2,3 prosent i juli i år i forhold til samme måned i fjor. Nedgangen var størst for salget av fyringsparafin. Samlet salg av petroleumsprodukter utgjorde 826 millioner liter i juli.
Bilbensin og marine gassoljer stod for over halvparten av totalsalget med henholdsvis 228 og 191 millioner liter for juli. Dette er en reduksjon på henholdsvis 1,1 og 1,7 prosent i forhold til juli 1997. I tillegg har i samme periode salget av jetdrivstoff og tung fyringsolje gått ned med 5,6 og 7,3 prosent. For fyrings-parafin var nedgangen hele 17,4 prosent.

Siste tolv måneder
For siste tolvmånedersperiode sammenlignet med foregående tolvmånedersperiode var det en svak reduksjon i salget av bilbensin (nedgang på 0,4 prosent), mens den avgiftspliktige dieselen økte salget med 5,1 prosent.

For fyringsprodukter har vi over samme periode en nedgang i salget av fyringsparafin og lette fyringsoljer på henholdsvis 14,8 og 22,7 prosent. Salget av tung fyringsolje økte med 6,1 prosent. Vel 60 prosent av salget av tung fyringsolje gikk til skip i utenriksfart. Dette salget økte med 17 prosent. Det er spesielt tungolje med såkalt normalt svovelinnhold som går til skip i utenriksfart. Det øvrige tungoljesalget, vesentlig tungolje med lavt svovelinnhold (1 prosent og under), går i hovedsak til industrien.

Videre har salget av marine gass-oljer økt med 8,9 prosent siste tolv måneder, hvorav salget av marine gassoljer til skip i utenriksfart økte med 15,3 prosent. Totalsalget har hatt en svak økning på 0,5 prosent i denne perioden, og utgjorde 9 742 millioner liter.

Om statistikken
Statistikken omfatter leveringer i Norge og på norsk kontinentalsokkel og forsyning av utenlandske skip og fly, selv om faktura er sendt til en kjøper med adresse i utlandet. Leveranser til norske skip og fly i utlandet er ikke med. En bør ellers merke seg at tallene i oversikten ikke viser forbruket, men salget. For å komme fram til forbruket må en korrigere for lagerendringer hos brukerne. Produkter solgt som bunkers er leveranser fra norske havner til skip i utenriksfart uansett skipenes nasjonalitet. Det var 23 utkjøringsdager i juli i år som i juli i fjor.

Ny statistikk
Salg av petroleumsprodukter, juli 1998.
Statistikken utgis hver måned i Ukens statistikk. Mer informasion og e-post: live.tanum@ssb.no, tlf. 21 09 49 19, eller ann.christin.boeng@ssb.no, tlf. 21 09 47 43.

Tabeller finner du på statistikkens faste side.

Ukens statistikk nr. 35, 1998 [an error occurred while processing this directive]