[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 22, 1998

Lønnsstatistikk. Ansatte i privat undervisning, per 1. oktober 1997:

Høyest lønn for ansatte på universitets- og høgskolenivå


Gjennomsnittlig månedsfortjeneste for heltidsansatte i skoler på universitets- og høgskolenivå innenfor privat sektor var 24 600 kroner per 1. oktober 1997. Til sammenligning var månedsfortjenesten 18 200 kroner for ansatte i skoler på førskole- og grunnskolenivå.
Heltidsansatte i privat undervisning samlet hadde en gjennomsnittlig månedsfortjeneste på 21 100 kroner per 1. oktober 1997, fordelt med 22 700 kroner for menn og 19 000 kroner for kvinner. Heltidsansatte innenfor voksenopplæring og annen undervisning hadde 19 600 kroner, mens det i undervisning på videregående skolenivå var 21 400 kroner. Dette var henholdsvis 5 000 og 3 200 kroner lavere enn innenfor undervisning på universitets- og høgskolenivå. En av årsakene til dette er at det er flere ansatte med høyere utdanning innenfor undervisning på universitets- og høgskolenivå.

Tillegg til avtalt lønn
I enkelte stillinger utgjorde tilleggene til avtalt lønn en vesentlig del av den totale månedsfortjenesten. I gjennomsnitt hadde ansatte i administrative lederstillinger og stillinger som krever universitets- eller høgskoleutdanning mer enn 2 000 kroner i samlede tillegg per måned innenfor undervisning på universitets- og høgskolenivå.

Deltidsansatte
Av til sammen 4 295 ansatte innenfor privat undervisning var 37 prosent eller 1 575 deltidsansatte. 1 005 av disse var kvinner, og de fordelte seg med henholdsvis 193 innenfor førskole- og grunnskoleundervisning, 276 innenfor undervisning på videregående skolenivå, 169 innenfor undervisning på universitets- og høgskolenivå og 367 innen voksenopplæring og annen undervisning. De deltidsansatte finner vi både i stillinger som krever høyere utdanning og i stillinger uten krav til slik utdanning.

Tabeller

  • Tabell 01. Heltidsansatte i privat undervisning(1). Gjennomsnittlig månedsfortjeneste i skoler på ulike nivå per 1. oktober 1997. Kroner

    Om statistikken
    Undersøkelsen er gjennomført for første gang høsten 1997, og bygger på opplysninger fra et utvalg av skoler eller bedrifter som driver undervisning innenfor privat sektor. Oppgavene fra skolene eller bedriftene inneholder lønnsopplysninger per 1. oktober 1997 for til sammen 2 720 heltidsansatte og 1 575 deltidsansatte. Heltidsansatte er alle som har avtalt arbeidstid på 33 timer eller mer per uke. Statistikken omfatter alle ansatte uavhengig av arbeidsoppgaver. I tillegg til alle som driver undervisning, inngår kontorpersonale, vaktmestere, rengjøringspersonell med mer. Privat undervisning omfatter undervisning på alle nivå samt voksenopplæring (trafikkskoler, arbeidsmarkedskurs med mer), jamfør Standard for næringsgruppering (SN94).

    Gjennomsnittlig månedsfortjeneste omfatter avtalt månedslønn og samlede tillegg. Avtalt månedslønn inneholder eventuelle kompetansetillegg, kvalifikasjonstillegg og personlige tillegg, mens faste naturalytelser ikke er med. For timebetalte er avtalt månedslønn regnet ut på grunnlag av lønn per time samt avtalt arbeidstid per uke. Samlede tillegg består av uregelmessige tillegg, bonus og provisjon. Uregelmessige tillegg består blant annet av tillegg for ubekvem arbeidstid, skifttillegg og lignende. Overtidsgodtgjørelsen omfatter både grunnlønn og overtidstillegg, men er ikke regnet med i gjennomsnittlig månedsfortjeneste i alt. Arbeidstid er definert som avtalt arbeidstid per uke.

    Ny statistikk

    Lønnsstatistikk. Ansatte i privat undervisning, per 1. oktober 1997.
    Statistikken utgis i Ukens statistikk.
    Mer informasjon og e-post: thomas.hagen@ssb.no, tlf. 62 88 51 72, eller harald.lunde@ssb.no, tlf. 62 88 55 52.

    Tabellregister

    Ukens statistikk nr. 22, 1998 [an error occurred while processing this directive]