[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse]

Ukens statistikk nr. 25, 1997

Produksjonsindeks, bygg og anlegg, 1. kv. 1997:

Stor aktivitet i anleggssektoren


Produksjonsindeksen for anlegg lå i 1. kvartal 1997 nesten 15 prosent over nivået i 1. kvartal 1996. Totalindeksen for bygg og anlegg økte med 7,5 prosent i samme periode.
Produksjonen av bygg (rehabilitering og nybygg) var vel 5 prosent høyere i 1. kvartal i år enn på samme tid i fjor. Produksjonen av nye bygg økte med vel 9 prosent, mens rehabiliteringsvirksomheten lå på samme nivå som ett år tidligere.

De sesongjusterte månedstallene viser at boligproduksjonen har økt med om lag 5 prosent fra desember i fjor til mars i år. Produksjonen av nye yrkesbygg fortsatte på samme høye nivå som på slutten av fjoråret.

Om statistikken
Delindeksen for nybygg utarbeides månedlig, og baserer seg på opplysninger om månedlig igangsatt bruksareal som registreres i Grunneiendoms-, Adresse- og Bygningsregisteret (GAB).

Delindeksene for anleggsvirksomhet og rehabilitering av bygg bygger på opplysninger om sysselsatte i ulike typer virksomhet fra bedriftene i næringen. Bedriftene i utvalget dekker om lag 55 prosent av omsetningen i næringen. Det hentes også tall fra kommuner og statsetater.

Vektene i beregningen av totalindeksen bygger på estimater for totalt antall sysselsatte i ulike prosjekter i kvartalet. I 1. kvartal 1997 var vekten for nybygg 39 prosent, rehabilitering av bygg 34 prosent og anlegg 27 prosent.

Ny statistikk

Produksjonsindeks, bygg og anlegg, 1. kv. 1997.
Statistikken utgis hvert kvartal i Ukens statistikk og i månedsheftet Bygginfo. Mer informasjon: Ingvei Selliussen, tlf. 62 88 55 15, e-post: ins@ssb.no eller Arild Thomassen, tlf. 62 88 54 27, e-post: art@ssb.no.

Tabeller

Ukens statistikk nr. 25, 1997