[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 16, 1997

Produksjonsindeks for industrien, februar 1997:

Industriproduksjonen opp 0,7 prosent


Industriproduksjonen økte med 0,7 prosent fra januar til februar i år justert for normale sesongvariasjoner, etter å ha gått svakt ned siden oktober. Veksten var imidlertid ikke større enn at utviklingen i den beregnede trendserien viser en svak nedgang de siste månedene.
De viktigste bidragene til veksten i industriproduksjonen kom fra produksjonen av nærings- og nytelsesmidler, metaller og store deler av verfts- og verkstednæringen. Næringsmiddelindustrien økte med 4,9 prosent, hovedsakelig på grunn av vekst i bearbeiding av fisk og fiskeprodukter og produksjon av sjokolade og sukkervarer.

Svak treforedling og kjemisk industri
De næringene som trakk mest ned var treforedlingsindustri og kjemisk industri, begge med nedgang på over 10prosent. Nedgangen i treforedlingsindustrien kom både i produksjonen av papirmasse og i produksjonen av papir og papp, mens produksjonen av maling og lakk og farmasøytiske produkter hadde størst nedgang i den kjemiske industrien.

Olje- og gassutvinningen gikk ned med 2,3 prosent fra januar til februar i år. Til tross for den klare nedgangen i februar, viser trenden fortsatt en betydelig årsvekst.

Fortsatt lav elektrisitetsproduksjon
Elektrisitetsproduksjonen hadde en vekst på 2,9 prosent i februar, etter en tilsvarende nedgang i januar. Produksjonen har i flere måneder ligget mellom 25 og 30 prosent under samme måned ett år tidligere. Den lave produksjonen sammen med betydelig import og redusert forbruk har imidlertid etter hvert ført til at vannmagasinenes fyllingsgrad begynner å nærme seg et mer normalt nivå.

Om statistikken
Oppgavene til Statistisk sentralbyrås produksjonsindeks innhentes fra om lag 1 650 bedrifter med innsendingsfrist den 15. i hver måned. Vektgrunnlaget er bearbeidingsverdi til faktorpris, og indikatorer for produksjonsvolumet er produksjonen av viktige varer, arbeidede timeverk eller råvareinnsats. Statistikken omfatter olje- og gassutvinning, industri, bergverksdrift og kraftforsyning.

Ny statistikk

Produksjonsindeks for industrien, februar 1997 .
Statistikken utgis hver måned i Ukens statistikk. Mer informasjon: Kjell Berger, tlf. 21 09 47 19, e-post: ksb@ssb.no, Anders Emil Andersen, tlf. 21 09 44 27, e-post: aea@ssb.no eller Tom Andersen, tlf. 21 09 47 29, e-post: tla@ssb.no.

Tabeller

Ukens statistikk nr. 16, 1997