[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]
Ukens statistikk nr.32. 1996

Statistikk på diskett


For første gang er en publikasjon i serien Norges offisielle statistikk (NOS) utstyrt med en diskett. Det skjedde i forbindelse med NOS Utslipp til luft i norske kommuner 1993 som nylig ble utgitt.

Publikasjonen, som fortsatt også kommer ut i papirform, inneholder en kort beskrivelse av beregningsmetoder, usikkerhet og tall for utslipp til luft i Norge etter kilde for 1993. I tillegg inneholder publikasjonen en diskett med tall over kommunevise utslipp av 11 utslippskomponenter for året 1993. Dataene er presentert i tabeller fordelt på utslippskilde for kommunene.

Hensikten med disketten er å gjøre disse dataene tilgjengelige for aktuelle brukere, slik at brukerne får muligheten til å benytte dataene direkte i egen saksbehandling og forvaltning.

Publikasjonen inneholder en kort beskrivelse av filformat og installering. Filene kan hentes inn i de fleste vanlige regneark.

Flere publikasjoner i serien Norges offisielle statistikk vil etter hvert bli utstyrt med en diskett.

Mer informasjon: Ketil Flugsrud, tlf. 21 09 49 38, e-post: kfl@ssb.no eller Tone C. Mykkelbost, tlf. 21 09 44 71, e-post: tcm@ssb.no.

Ukens statistikk nr.32. 1996