[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]
Ukens statistikk nr. 24, 1996

Prisindeksen for varer omtrent uendret


Prisindeksen for førstegangsomsetning av varer innenlands falt med 0,1 prosent fra april til mai. Lavere priser på brenselsstoffer, på enkelte kjemiske produkter og på treforedlingsprodukter var noen faktorer som bidrog til utviklingen.

Fra mai i fjor til mai i år (tolvmånedersveksten) steg indeksen med 1,3 prosent etter 1,4 prosent i april.

Gruppen brenselsstoffer, brenselsolje og elektrisk kraft falt med 1,1 prosent fra april til mai. Årsaken var lavere priser på råolje og raffinerte oljeprodukter. Tolvmånedersveksten for gruppen var på 3,7 prosent i mai. Gruppen matvarer steg med 0,5 prosent fra april til mai. Dette skyldes i første rekke økte priser på okse-, ku- og svinekjøtt, mens frukt og kaffe trakk indeksen ned. For gruppen bearbeidede varer falt prisene med 0,2 prosent som følge av lavere priser på papir og pappvarer og jern og stålvarer.

Gruppert etter anvendelse er det konsumvarer som har hatt den sterkeste veksten de siste tolv månedene. Veksten var på 1,6 prosent fra mai i fjor til mai i år. Investeringsvarer har økt med 0,3 prosent de siste 12 månedene.

Ny statistikk

Prisindeks for førstegangsomsetning innenlands, pr.15 mai 1996.
Statistikken utgis hver måned i Ukens statistikk og er også tilgjengelig i Statistisk månedshefte og SSB-data online. Mer informasjon: Torill Amundsen, tlf. 21 09 47 42, e-post: tva@ssb.no.

Tabeller

Ukens statistikk nr. 24, 1996