 
| Lønnsstatistikk, arbeidskraftskostnader | 
| 8 | Gjennomsnittlige arbeidskraftskostnader per årsverk i hotell- og restaurantvirksomhet1, etter kostnadsart. 2000. Kroner | 
| Næring | Hotell- og restaurantvirksomhet | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Antall årsverk med i undersøkelsen | 7 594 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Arbeidskraftskostnader i alt | 274 175 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Direkte personalkostnader | 233 848 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Av dette: | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Lønn for ikke-arbeidet tid2 | 3 649 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Indirekte personalkostnader | 40 327 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Av dette: | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Naturalytelser | 5 022 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Helse, miljø og sikkerhet | 480 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Sosiale utgifter | 2 270 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Opplæringskostnader | 3 960 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Arbeidsgiveravgift, andre avgifter, refusjoner mv. | 28 594 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 1 | NOS Standard for næringsgruppering. | 
| 2 | Inneholder ikke feriepenger og lønn for bevegelige helligdager. |