Mysen og Halbrend var publikumsfavorittene

Publisert:

Vi gratulerer Halbrend ungdomsskule i Sunnfjord og Mysen videregående skole som vinnere av publikumsprisen. De får delta i finalen i Den europeiske statistikkonkurransen sammen med to lag fra Arendal og Gressvik.

I den første uken av mai har SSB arrangert en åpen avstemming for å velge to av fire finalelag i Den europeiske statistikkonkurransen. Deltakerne har kvalifisert seg ved å være blant de fem beste lagene i den nasjonale delen av konkurransen.

Illustrasjonsbilde for statistikkonkurransen

Konkurrerer mot lag fra 15 europeiske land

I begynnelsen av april kåret en fagjury Gressvik ungdomsskole i Fredrikstad og Arendal videregående skole til de norske vinnerne av Den europeiske statistikkonkurransen. Disse to lagene ble dermed også direktekvalifisert til den europeiske finalen. I finalen konkurrerer de fire norske lagene mot de beste lagene fra skoler i 15 andre europeiske land. 

Lagene skulle se for seg at de var invitert av en ungdomsorganisasjon til å presentere en video om utfordringene med desinformasjon i samfunnet, og hvordan offisiell statistikk kan bidra til å løse disse utfordringene.

Vinnerne annonseres 31. mai

En jury med eksperter innen statistikk, pedagogikk og kommunikasjon skal vurdere alle bidragene. Vi heier på Halbrend og Gressvik i kategorien ungdomsskole og Arendal og Mysen blant deltakerne fra videregående skole.

 

Kontakt