Inntekts- og formuesstatistikk for personlig næringsdrivende, 1996 Tabell 6. Beregning av personinntekt, etter næring.(1) Totaltall. Millioner kroner ------------------------------------------------------------------------------------ I alt(2) Primær- Annen næring næring ------------------------------------------------------------------------------------ Korrigert næringsinntekt overført fra næringsoppgave(3) .......................... 36679 11045 25634 + Faktiske kapitalkostnader ............... 2546 - 2546 Rentekostnader ........................ 2497 - 2497 Kostnadsført beløp fra gevinst-og tapskonto .................. 3 - 3 Andre kapitalkostnader ................ 46 - 46 - Faktiske kapitalinntekter ............... 1273 - 1273 Renteinntekter ........................ 400 - 400 Inntektsført beløp fra gevinst- og tapskonto ................. 604 - 604 Andre kapitalinntekter og reduksjon for leiet eiendom mot innskudd ............ 278 - 278 - Korreksjon for utgifter som knytter seg til kapitalinntekter ............ 10 - 10 - Kapitalavkastning ....................... 9476 4079 5397 - Lønnsfradrag ............................ 966 19 947 + Korreksjon for feilsummering o.l ........ 18 12 6 Utregnet personinntekt i 1996 .............. 27528 6959 20569 Positiv personinntekt .................. 30960 8507 22453 Negativ personinntekt .................. 3432 1548 1884 - Fradrag for fremførbar negativ beregnet personinntekt fra tidligere år .......... 8220 3626 4594 + Korreksjon for feilsummering .......... -140 -51 -89 Beregnet personinntekt i 1996 .............. 19168 3282 15886 Positiv personinntekt (overføres selvangivelsen) ......................... 30204 8216 21988 Negativ personinntekt (fremførbar) ...... 11036 4934 6101 Antall observasjoner i utvalget ............ 3770 1044 2726 ------------------------------------------------------------------------------------- (1) Tallene er hentet fra skjema for beregning av personinntekt. (2) Omfatter ikke deltakerlignede selskaper. (3) Beløpet er overført fra næringsoppgave for primærnæring (se tabell 2)og annen næring (se tabell 3).