[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]
Ukens statistikk nr. 46, 1996

Kraftig oppgang i prisene på brenselsstoffer


Prisindeksen for førstegangsomsetning av varer innenlands steg med 0,6 prosent fra september til oktober. En fortsatt kraftig oppgang i prisene på brenselsstoffer bidrog mest til utviklingen. Fra oktober i fjor til oktober i år (tolvmånedersveksten) steg indeksen med 2,6 prosent etter 1,7 prosent i september.

Prisene på brenselsstoffer steg med 2,9 prosent fra september til oktober. Økningen i prisene var sterkt preget av utviklingen i de internasjonale råolje- og oljeproduktmarkedene. Tolvmånedersveksten var i oktober på 11,1 prosent for denne gruppen. De andre gruppene viste bare mindre eller ingen endring fra forrige måned.

Gruppert etter anvendelse steg prisene på konsumvarer med 0,2 prosent fra september til oktober, mens prisene på investeringsvarer økte med 0,2 prosent i samme tidsrom. Tolvmånedersveksten for konsumvaregruppen økte til 2,1 prosent etter 1,7 prosent i september. Prisene på investeringsvarer gikk opp 0,2 prosent, mens tolvmånedersveksten er om lag uendret på samme nivå.

Ny statistikk

Prisindeks for førstegangsomsetning innenlands, pr. 15. oktober 1996.
Statistikken utgis hver måned i Ukens statistikk og Norges offisielle statistikk (NOS) Statistisk månedshefte . Mer informasjon: Øyvind Bjørge, tlf. 21 09 48 91, e-post: bjg@ssb.no.

Tabeller

Ukens statistikk nr. 46, 1996