[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]
Ukens statistikk nr.13. 1996

Levekår blant innvandrere


Statistisk sentralbyrå skal i slutten av mars sette i gang en levekårsundersøkelse blant innvandrere i Norge. Til sammen 4 000 innvandrere skal intervjues.

Formålet med undersøkelsen «Levekår blant innvandrere 1996» er å få et bedre innblikk i ulike sider ved innvandrernes levekår i Norge. Folks boforhold, helse, yrkesaktivitet og fritid vil bli kartlagt.

Sist en slik levekårsundersøkelse blant personer med innvandrerbakgrunn ble gjort var i 1983. Mye har forandret seg siden da. Årets levekårsundersøkelse vil si noe om innvandrernes livssituasjon i dag.

Undersøkelsen er et oppdrag for Kommunal- og arbeidsdepartementet. Den omfatter til sammen 4 000 personer mellom 16 og 70 år i hele landet. Utvalget består av 500 første og and-regenerasjonsinnvandrere fra hvert av disse åtte landene: Chile, Iran, Pakistan, Somalia, Sri Lanka, Tyrkia,
Vietnam og det tidligere Jugoslavia.

Undersøkelsen vil være ferdig utført i løpet av sommeren 1996, men de første resultatene vil ikke være klare før i desember i år. Alt datamaterialet vil bli bearbeidet av Statistisk sentralbyrå.

Ukens statistikk nr.13. 1996