[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]
Ukens statistikk nr. 12, 1996

Salg av petroleumsprodukter, februar 1996:

Økt salg av petroleumsprodukter


Det ble solgt 774 millioner liter petroleumsprodukter i februar i år, viser foreløpige tall. Det var en oppgang på 13,6 prosent i forhold til februar 1995. Ser en bort fra produkter solgt som bunkers, var økningen på 15,9 prosent.

Økningen var størst innenfor forbruksgruppene bolig/næringsbygg og bygg/anlegg. Det var 21 utkjør-ingsdager i februar 1996 mot 20 i 1995.

Salget av forskjellige typer fyringsprodukter økte kraftig også i februar, sammenlignet med samme måned i fjor. Lette fyringsoljer og fyringsparafin viste til sammen en økning på hele 40,9 prosent. Salget av tunge fyringsoljer, ikke medregnet bunkers, økte med 51,9 prosent i forhold til februar 1995. Det ble solgt 166 millioner liter blyfri bensin denne måneden, en økning på 12 prosent i forhold til februar i fjor. Andelen blyfri bensin var på 98 prosent av det totale bensinsalget.

Nedgang i bensinsalget
Selv om det totale salget av petroleumsprodukter økte sterkt både i januar og februar, viser tall for siste tolvmånedersperiode en økning på bare 2,4 prosent sammenlignet med forrige periode. Det samme gjelder for salget av fyringsoljer og fyringsparafin. Tross den kraftige økningen i årets to første måneder, har økningen bare vært på 3 prosent de siste tolv månedene. Når det gjelder bilbensin viser tall fra siste tolvmånedersperiode en nedgang i salget på til sammen 0,6 prosent. Blyfri bensin gikk tilbake 0,9 prosent mens blyholdig gikk opp 3,8 prosent.

Statistikken omfatter leveringer i Norge og på norsk kontinentalsokkel, forsyning av utenlandske skip og fly, selv om faktura er sendt til en kjøper med adresse i utlandet. Leveranser til norske skip og fly i utlandet er ikke med. En bør ellers merke seg at tallene i oversikten ikke viser forbruket, men salget. For å komme fram til forbruket, må en korrigere for lagerendringer hos brukerne.

Ny statistikk

Salg av petroleumsprodukter, februar 1996.
Statistikken utgis hver måned i Ukens statistikk. Mer informasjon: Christine Jones, tlf. 21 09 49 19.

Tabeller

Ukens statistikk nr. 12, 1996