123118
123118
omssb
2013-06-13T10:29:00.000Z
no

Nyheter om SSB

 • Hvordan kan statistikk gi folk et bedre liv?

  Publisert:

  20. oktober er statistikkens dag, noe som markeres av FN og statistikkprodusenter over hele verden. Et godt faktagrunnlag er en nødvendig betingelse for god samfunnsplanlegging som igjen kan gi folk et bedre liv, skriver SSBs Irene Tuveng.

 • SSB gjør det lettere for forskere

  Publisert:

  Mer tid til forskning, mindre til byråkrati – Forsknings-Norge får det lettere når SSB innfører ny søkeprosess for data til forskning.

 • SSB arbeider videre med FNs nye bærekraftmål

  Publisert:

  FNs tusenårsmål går ut i år, og nye bærekraftmål vedtas i disse dager på et toppmøte i FN. Statistisk sentralbyrå har jobbet med måling av tusenårsmålene, og vil fortsette samarbeidet med nasjonale statistikkbyrå i utviklingsland for å ruste opp statistikkproduksjonen.

 • SSB-forsker Jørgen Ouren lyser opp høsten på NRK

  Publisert:

  NRKs nye program «Nomino» tar for seg det du måtte lure på om navn, og navneforsker i SSB Jørgen Ouren opplyser folket om navnene våre hver tirsdag kveld på NRK framover.

 • Lyst til å hjelpe oss med å forbedre ssb.no?

  Publisert:

  Kunne du tenke deg å delta i korte, enkle digitale brukertester av ssb.no der du svarer på noen spørsmål og klikker på noen skisser? Hver test tar bare noen få minutter, og du vil være med i trekningen av et gavekort på 500 kr hver gang du deltar.

 • SSB på Arendalsuka

  Publisert:

  Statistisk sentralbyrå er til stede på den politiske møteplassen Arendalsuka 12.-18. august. Vi har flere seminarer og stand med veiledning i hvordan finne fram på ssb.no.

 • SSB med på årets digitale suksesshistorie

  Publisert:

  A-ordningen som SSB, Skatteetaten og NAV har samarbeidet om ble i går kåret til årets digitale suksesshistorie av deltakerne på Digitaliseringskonferansen.  - Det er veldig hyggelig at resultatet fra et godt og viktig samarbeid mellom tre offentlige etater legges merke til, sier Torbjørn Hægeland.

 • SSBs kartportal er modernisert og oppdatert

  Publisert:

  SSBs kartportal er oppdatert. Du finner statistikk på rutenett helt ned til 250 meters ruter. Nå kan du også dele innholdet på nettsteder og i sosiale medier. NB: Nye WMS- og WFS-adresser.

 • Ros med forbedringspunkter til SSB

  Publisert:

  SSB oppfyller i stor grad kravene i de europeiske retningslinjene for statistikk. På enkelte områder vurderes vi som innovative, på andre er det forbedringspotensialer. Det framgår av rapportene utarbeidet av europeiske eksperter fra en såkalt Peer Review av SSB i 2014.

 • Kortere ventetid på utlån av mikrodata fra SSB

  Publisert:

  Fagdirektør for Avdeling for Personstatistikk i SSB, Elisabeth Nørgaard, skriver i Forskerforum om SSBs omlegging av tjenesten for utlån av mikrodata til forskning. Omleggingen har gitt positive resultater. Oppdragskøene har gått kraftig ned og nå begynner prisene også å gå nedover.

Mer på ssb.no