123118
123118
omssb
2013-06-13T10:29:00.000Z
no

Nyheter om SSB

 • Nesten 10 000 personer med innvandrerbakgrunn intervjues om levekår

  Publisert:

  Omtrent hvert tiende år gjør Statistisk sentralbyrå en levekårsundersøkelse blant personer med innvandrerbakgrunn. Nesten 10 000 personer med bakgrunn fra tolv land er plukket ut til å bli intervjuet om sine levekår.

 • Nå blir det enklere å finne SSBs publikasjoner

  Publisert:

  Alle SSBs publikasjoner er nå samlet i en felles oversikt på ssb.no. Dette har vært savnet av flere av SSBs brukere. Med den nye publikasjonsoversikten håper SSB at besøkende på ssb.no raskere finner frem til det de leter etter.

 • Hvordan kan statistikk gi folk et bedre liv?

  Publisert:

  20. oktober er statistikkens dag, noe som markeres av FN og statistikkprodusenter over hele verden. Et godt faktagrunnlag er en nødvendig betingelse for god samfunnsplanlegging som igjen kan gi folk et bedre liv, skriver SSBs Irene Tuveng.

 • SSB gjør det lettere for forskere

  Publisert:

  Mer tid til forskning, mindre til byråkrati – Forsknings-Norge får det lettere når SSB innfører ny søkeprosess for data til forskning.

 • SSB arbeider videre med FNs nye bærekraftmål

  Publisert:

  FNs tusenårsmål går ut i år, og nye bærekraftmål vedtas i disse dager på et toppmøte i FN. Statistisk sentralbyrå har jobbet med måling av tusenårsmålene, og vil fortsette samarbeidet med nasjonale statistikkbyrå i utviklingsland for å ruste opp statistikkproduksjonen.

 • SSB-forsker Jørgen Ouren lyser opp høsten på NRK

  Publisert:

  NRKs nye program «Nomino» tar for seg det du måtte lure på om navn, og navneforsker i SSB Jørgen Ouren opplyser folket om navnene våre hver tirsdag kveld på NRK framover.

 • Lyst til å hjelpe oss med å forbedre ssb.no?

  Publisert:

  Kunne du tenke deg å delta i korte, enkle digitale brukertester av ssb.no der du svarer på noen spørsmål og klikker på noen skisser? Hver test tar bare noen få minutter, og du vil være med i trekningen av et gavekort på 500 kr hver gang du deltar.

 • SSB på Arendalsuka

  Publisert:

  Statistisk sentralbyrå er til stede på den politiske møteplassen Arendalsuka 12.-18. august. Vi har flere seminarer og stand med veiledning i hvordan finne fram på ssb.no.

 • SSB med på årets digitale suksesshistorie

  Publisert:

  A-ordningen som SSB, Skatteetaten og NAV har samarbeidet om ble i går kåret til årets digitale suksesshistorie av deltakerne på Digitaliseringskonferansen.  - Det er veldig hyggelig at resultatet fra et godt og viktig samarbeid mellom tre offentlige etater legges merke til, sier Torbjørn Hægeland.

 • SSBs kartportal er modernisert og oppdatert

  Publisert:

  SSBs kartportal er oppdatert. Du finner statistikk på rutenett helt ned til 250 meters ruter. Nå kan du også dele innholdet på nettsteder og i sosiale medier. NB: Nye WMS- og WFS-adresser.

Mer på ssb.no