Vi har fått henvendelser de siste dagene fra publikum om at noen utgir seg for å være SSB. De har fått e-post med beskjed om at de har vunnet en mobil. Dette er ikke fra Statistisk sentralbyrå og vi oppfordrer alle til å slette den.

324709
324709
omssb
2017-10-03T15:54:00.000Z
no

SSB på #hack4no

For fjerde år på rad arrangeres hackathonet #hack4no med åpne offentlige data. SSB er samarbeidspartner sammen en rekke andre statlige etater.

#hack4no arrangeres på Hønefoss av Kartverket  den siste helgen i oktober. Skoleelever, programmerere, utviklere og gründere skal konkurrere om å komme opp med de beste ideene, app-ene og digitale løsningene basert på offentlige data. Etter at dataeierne har presentert sine datasett på fredag formiddag, har deltakerne tid til lørdag ettermiddag på å utvikle sin idé eller produkt. Vi håper på mange og gode anvendelser av SSBs statistikk og API.

#hack4no er både en idekonkurranse og en mingle- og møteplass for offentlige etater. Her møtes både dataeiere og brukerne av dataene. Det er mange spennende poster på programmet, blant annet en egen dag for studenter, innovasjonsdag og et eget junior-hackathon for barn og unge hvor de kan eksperimentere, programmere og hacke data. 

For mer informasjon, program og påmelding, se www.hack4.no

Til arrangementet har vi laget en egen video for å presentere SSBs åpne data.

hack4no_with_button

   

Flere relevante videoer

Hvordan bruke Statistikkbanken - video med lyd

 

Hvordan bruke API konsoll - video med lyd

Til: API konsoll 

 

Introduksjon til Klass - video med lyd

Kontakt

Mer på ssb.no

Andre nettsteder