339638
339638
omssb
2018-02-07T14:15:00.000Z
no

Samfunnsøkonom med sans for statistikk

Ellen Stafne Western fra Elverum havnet i Statistisk sentralbyrå i Kongsvinger 2015 etter studier ved NTNU i Trondheim. Samfunnsøkonomen har ikke angret på at hun søkte seg jobb snaut ti mil sørover langs Glomma fra hjembyen. Her arbeider hun med omsetnings- og strukturstatistikk.

– Jeg kjente til andre som arbeidet i SSB og fikk inntrykk av at dette var en god arbeidsplass, også for en som kom direkte fra skolebenken, sier Western.

Og inntrykket stemte?

Absolutt. Vi blir godt tatt imot som nyansatte her i huset, både faglig og sosialt, legger hun til.

Ellen Stafne Western_artikkelbilde_ssb.no

Ulike oppgaver

Økonomen fra Elverum er nettopp overflyttet fra seksjonen hun begynte å arbeide i, til en ny seksjon for næringslivets strukturer

Betyr flyttingen mye nytt for deg og dine tidligere oppgaver?

Jeg skal fortsette med kjente spørsmål i tilknytning til omsetningsstatistikker og strukturstatistikk. Så får det vise seg etter hvert om det blir andre emner å ta fatt på. Men det regner jeg uansett med blir greit å forholde seg til

Hva er spesielt interessant med dine oppgaver?

Det er alltid interessant å tilegne seg bransjekunnskap og arbeide med interne og eksterne kontakter og sist, men ikke minst ulike spesifikke oppdrag.

Velferdsleder

Ellen er leder for velferdsforeningen i SSB i Kongsvinger og brenner for å bygge et godt sosialt miljø på arbeidsplassen.

Hvordan gjør du det?

Det er viktig å skape aktiviteter og møteplasser hvor folk fra ulike hjørner av byrået kan møtes på uformelt vis. Det er verdifullt at flest mulig blir kjent med hverandre. Mye går så mye bedre også faglig, når arbeider med noen vi kjenner fra før, sier Western. Sjøl er hun rett som det er å finne i jevnt trav på tredemølla nede i byråets utmerkede trimrom.

Hva kan velferdsforeningen ellers tilby?

På stående fot kan jeg jo nevne de faste lønningstreffene ute i byen, skiturer, julebord, hytteturer, organisert trim og trening med instruktør, bare for å nevne noe.

Anbefaler SSB

Samfunnsøkonomen fra Elverum har slått seg ned i festningsbyen ved Glommakneet og har tenkt å bli ei stund. Arbeidsplassen er bra og det sosiale miljøet er godt.

Kan du anbefale SSB for andre jobbsøkere innenfor ditt fagfelt?

Absolutt. Det er allerede mange økonomer i byrået og flere vil komme etterhvert. Det betyr en berikelse også for det faglige miljøet. Så skal vi også huske at det foregår mye avansert analysearbeid og krevende intellektuelt arbeid i den daglige statistikkproduksjonen. Det er dette som er kjernevirksomheten til Statistisk sentralbyrå og som bør friste oss samfunnsøkonomer, sier Ellen Stafne Western.