242480
242480
omssb
2015-10-09T15:30:00.000Z
no

- Jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag

I seksjon for regnskapsstatistikk har man både faglig utvikling og hyggelige kolleger i et internasjonalt miljø. -Dette gir oss et uformelt arbeidsmiljø med stor takhøyde, sier seksjonssjef Eirik Knutsen.

På Kongsvinger sitter en gjeng med tallknusere og følger med på hvordan det går med næringslivet i landet. Seksjon for regnskapsstatistikk lager regnskapsstatistikk for ikke-finansielle aksjeselskaper, ikke-finansielle foretaks utenlandsfinansiering, skattestatistikk for selskaper, samt statistikk innen foretaksdemografi og eierskap.

Fagterminologiene kan kanskje høres tunge ut for noen, men denne seksjonen står bak en rekke spennende statistikker.

Gründervirksomhet, olje eller kvoteringslov

De siste årene har det vært vanskelig ikke å få med seg avisoverskriftene om en oljebransje som sliter. Men stemmer det mediene skriver? Det kan statistikerne fra seksjon for regnskapsstatistikk bekrefte.

Er du interessert i likestilling? Denne seksjonen har også svaret på om kvoteringsloven har økt andelen kvinner i allmennaksjeselskaper.

- Det er vanskelig å plukke ut den viktigste statistikken på seksjonen, og spør du hver enkelt medarbeider vil de nok peke på statistikkene de selv arbeider med, sier seksjonssjef Eirik Knutsen.

 

IMG_3018

Gründervirksomhet er også et tema mange er interessert i. Seksjonen er også ansvarlig for å lage statistikk over nyetablerte foretaks overlevelse og vekst.

- Denne pleier vi å få en del oppmerksomhet rundt, fordi gründervirksomhet er et tema som interesserer mange. Statistikken viser at om lag halvparten av foretakene som etableres overlever det første året, mens 30 prosent av foretakene var aktive etter 5 års drift. Sist vi var ute med denne statistikken ble jeg intervjuet av NRK distriktsnyheter, forteller Knutsen.

Internasjonalt miljø

Han skryter ikke bare av seksjonens statistikker, men også av medarbeiderne. Gruppen har ulik bakgrunn når det kommer til utdannelse og opprinnelse. De kommer hele landet: Fra Sørlandet til Tromsø, i tillegg til blant annet Vietnam, Sverige, Tyskland Kenya, Eritrea og Pakistan, samt lokale fra Kongsvinger.

- Dette gir oss et uformelt arbeidsmiljø med stor takhøyde, sier han.

Seksjonen er delt i tre grupper: regnskapsstatistikk, utenlandsfinansiering, og foretaks- og aksjestatistikk. Mihret Shimay leverer regnskapsstatistikk for ikke-finansielle aksjeselskaper, som regnskapsstatistikk-gruppen står for.

Hun forteller at hun trives godt i seksjonen. Hun er utdannet regnskapsfører fra Eritrea, og jobbet noen år som revisor der.

- Og her sitter jeg og jobber med regnskapsstatistikk. Det passer perfekt, sier hun.

Faglig utvikling og hyggelige kolleger

Shimay forteller at det stadig er endringer på skatt og regnskapsområdet, og det er et pluss å kunne jobbe med høringsforslag til endringer.

- Jeg har mulighet til faglig utvikling. Sist, men ikke minst har jeg hyggelige kolleger som gjør at jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag, legger hun til.