Matvarepriser i detaljleddet Prisutvikling på matvarer(1). Prosent ----------------------------------------------- 1993 1996 1997 ----------------------------------------------- Matvarer i alt 2,0 6,7 10,1 Av dette Jordbruksvarer 0,8 2,6 6,4 Mindre bearbeidde(2) 2,8 7,9 12,2 Mer bearbeidde(2) -2,0 -4,2 -0,9 Fiskevarer 1,2 1,3 3,5 Andre matvarer 4,9 18,3 21,8 ----------------------------------------------- (1) Prisvekst for året jevnført med 1990. For 1997 bygger beregningene på et gjennomsnitt av de seks første måneder jevnført med samme periode i 1990. (2) Innenfor gruppen jordbruks- varer skilles mellom mer og mindre bearbeidde varer. Ferskt kjøtt, melk og grønnsaker er eksempler på mindre bearbeidde produkter. Mer bearbeidde varer er varer der foredlings- kostnaden utgjør en relativt stor andel av prisen, for eksempel kjøtthermetikk, smør og ost.