1801 1900 1900

2001


Leander (2) bor sammen med moren Laila Unhjem i en blokk på Hovseter i Oslo.
Drømmen er å få en egen leilighet, sier Laila Unhjem.

November 2001: I en blokk på Hovseter i Oslo bor Laila Unhjem (32) og sønnen Leander (2). De leier to rom, kjøkken og bad av en dame som bor i utlandet.

-Her er det fint å bo. Leanders barnehage er rett rundt hjørnet, og vi har butikk i nabolaget. Det er ikke nødvendig å dra inn til sentrum så ofte. Naboene er også hyggelige. Vi hilser på dem og slår av en prat når vi møtes. Leander gråter en del om natta, og naboene under kan høre det, men de er greie og klager ikke, sier Laila. Hun er lærer, og nå utdanner hun seg videre innen kunstfag.

- Med et barn aleine er det ikke bare bare å ha en full jobb som klassestyrer. Læreryrket krever veldig mye, og det gjør også et lite barn, sier Laila, som er oppvokst i Kristiansand. Hun har tatt utdannelse i Tromsø og på Island, og endte til slutt opp i Oslo, der hun har bodd i over fem år.

- Drømmen er å få en egen leilighet, med et soverom hver. Men det ser mørkt ut hvis vi vil fortsette å bo i Oslo, med de boligprisene som er her. Kanskje vi flytter fra byen hvis vi finner en annen plass vi liker, sier hun.