1801 1900 1900

 2001


Leif, konen Anne Brit og barna Henrik og Ingegjerd bor på Ellingsrud i Oslo.
Året er 2001, og på Ellingsrud i Oslo bor Leif, Henrik, Ingegjerd og Anne Brit i fjerde etasje i blokk. Leiligheten er vestvendt med stor balkong og med utsikt over Groruddalen mot Grefsenkollen, Holmenkollen og videre over Lommedalen mot Sollihøgda.

Leif er barnebarnet til Anette fra Orkerød. Han er fra Lørenskog og Anne Brit er fra Godlia i Oslo. De traff hverandre under studiene på Blindern og giftet seg i 1974. Anne Brit er lektor og Leif arbeider i Riksarkivet.

I 1989 adopterte de Ingegjerd og i 1992 Henrik. Begge barna kommer fra Sri Lanka og kom til Norge da de var henholdsvis 7 og 9 uker gamle. Sommeren 2000 var hele familien på ferie i Sri Lanka hvor de blant annet besøkte barnehjemmene hvor barna hadde bodd sammen med mødrene sine inntil de ble med Anne Brit og Leif til Norge.

Ellingsrud er et godt sted å bo. Det er gode kommunikasjoner til Oslo sentrum, marka ligger rett utenfor stuedøra og det er kort vei til Bakås skole som Ingegjerd og Henrik går på. Begge to spiller i Ellingsrudskolenes musikkorps, og i år er det første gang Henrik skal spille med korpset i 17. mai toget i Oslo sentrum. Han gleder seg! Ingegjerd er "veteran" og går for tredje gang.