Helse- og sosialpersonell

Til toppen
De 3 stegene er Velg tabell, Velg variabler og Vis resultat. Du er nå på Velg variabler

07935: Spesialistutdanning for leger, tannleger, optikere og sykepleiere, etter alder og kjønn. 4. kvartal 2008 - 2023

Stine Bakke, Statistisk sentralbyrå
+47 91 52 62 51
Arbeidsmarked, Statistisk sentralbyrå
+47 62 88 50 00
Fredrik Steinrem Edelmann, Statistisk sentralbyrå
+47 4090 2460
Sophie Brennvall Sæternes, Statistisk sentralbyrå
+47 98 67 14 26
06.03.2024 08:00
Spesialistutdanninger i alt:
personer med spesialiteten
Personer etter hovedspesialitet:
personer
Sysselsatte i alle næringer etter hovedspesialitet:
personer
Sysselsatte i helse- og sosialnæringer etter hovedspesialitet:
personer
Avtalte årsverk i helse- og sosialnæringer etter hovedspesialitet:
årsverk
Spesialistutdanninger i alt:
4. kvartal
Personer etter hovedspesialitet:
4. kvartal
Sysselsatte i alle næringer etter hovedspesialitet:
4. kvartal
Sysselsatte i helse- og sosialnæringer etter hovedspesialitet:
4. kvartal
Avtalte årsverk i helse- og sosialnæringer etter hovedspesialitet:
4. kvartal
Statistisk sentralbyrå
Ekstern PRODUKSJON
Nå har du kommet til skjermbildet for å velge hvilke variabler og verdier du vil ha frem i ditt resultat av tabellen. En variabel er en egenskap ved en statistisk enhet. Side er delt opp i flere bokser, en for hver variabel, hvor du kan velge verdier ved å markere en eller flere. Det starter alltid med statistikkvariabel som er hoved verdien som telles i tabellen. Trykk enter for å gå rett til valg av første variabel.
Navigering med tastatur og skjermleser. Velg flere objekter etter hverandre. SHIFT+pil ned/opp. For å velge enkelte verdier i listen: Windows:Hold inn Ctrl + pil ned. Deretter slipp Ctrl og trykk på mellomromstasten. Gjenta. Mac:CMD+pil ned/opp. Deretter slipp CMD og trykk på mellomromstasten. Gjenta. (Fungerer kun i Chrome, ikke i Safari). For å komme ut av listen med de markerte valgene, trykk TAB-tast.

Valgt 1 av totalt 5

Må velges
Søkefelt for å finne ønsket verdi i kodelisten til denne variabelen. Dette er eksempler på verdier i listen. 2008 , 2009 , 2010 ,

Valgt 1 av totalt 16

Søkefelt for å finne ønsket verdi i kodelisten til denne variabelen. Dette er eksempler på verdier i listen. Allmennmedisin , Anestesiologi , Arbeidsmedisin ,

Valgt 0 av totalt 47

Valgt 0 av totalt 5

Valgfri variabel

Valgt 0 av totalt 3

Valgfri variabel
Antall valgte celler
(maksimalt tillatt er 300 000)
Antall valgte celler har oversteget maksimalt tillatt 300 000

Fra og med 2015 bygger sysselsettingen på nye datakilder (a-ordningen), se nærmere omtale i «Om statistikken». Årgangene fra og med 2015 blir ikke sammenlignbare med tidligere årganger. Se nærmere omtale i artikkelen tilknyttet 2015-tallene.
Denne statistikken er oppdatert med ny og bedre metode for å beregne antall selvstendig næringsdrivende. Det er publisert nye tall i statistikkbanken for perioden 2015-2019. Hovedendringen består i at arbeidskraftsundersøkelsen (AKU) ikke lenger bestemmer totalnivået på antall selvstendig næringsdrivende. Dette gir noen flere selvstendige og dermed en liten økning i antall sysselsatte totalt. Metoden som gir bedre informasjon om arbeidstid, «Ny metode gir bedre informasjon om arbeidstid», gjennomgikk noen små endringer til publiseringen i 2021, og tabellen har blitt oppdatert med nye tall tilbake til 2015. Endringene i arbeidstid, sammenlignet med det som ble publisert i 2020, er små. For optikere med fullført utdanning fra 2014 og senere opphørte spesialistgodkjenningen av kontaktlinsekompetanse. Dette fordi kontaktlinsekompetanse ivaretas i grunnutdanningen for optikere. Det gjør at nye optikere ikke registreres med spesialistutdanningen kontaktlinsekompetanse, og antallet med denne spesialistutdanningen faller i statistikken.