177774_not-searchable
/offentlig-sektor/statistikker/kostrahoved/aar-forelopige
177774
Nøkkeltall for kommunenes virksomhet
statistikk
2015-03-16T10:00:00.000Z
Offentlig sektor
no
kostrahoved, KOSTRA, kommunestatistikk, kommunal virksomhet, styringsinformasjonKOSTRA, Offentlig sektor
false
KOSTRA gir nøkkeltall og grunnlagsdata fra kommuner og fylkeskomm om deres virksomhetuner.

KOSTRA2014, foreløpige tall

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Nøkkeltall for kommunenes virksomhet

16. mars ble foreløpige tall for kommunenes og fylkeskommunenes virksomhet i 2014 publisert. Færre kommuner har levert fullstendig regnskap for 2014 enn det som tidligere har vært vanlig.

KOSTRA (KOmmune-STat-RApportering) er et nasjonalt informasjonssystem som opplyser om kommunal og fylkeskommunal virksomhet. Tallmaterialet omfatter det meste av virksomheten i kommunene og fylkeskommunene: økonomi, skoler, helse, kultur, miljø, sosiale tjenester, boliger, tekniske tjenester og samferdsel. Tallene belyser prioritering, dekningsgrad og produktivitet ved hjelp av et stort antall nøkkeltall.

Svakere datainngang enn på flere år

Alle kommuner og fylkeskommuner har rapportert. Svarprosenten er dårligere både for regnskaps- og tjenestedata enn ved tidligere publiseringer av ureviderte tall.

Vel 85 prosent av kommunenes og alle fylkeskommunenes bevilgningsregnskaper er med i publiseringsgrunnlaget. 66 av landets kommuner klarte ikke å levere godkjent bevilgningsregnskap til publiseringen. Svarprosenten på regnskapstall fra kommunenes og fylkeskommunenes foretak og interkommunale selskaper er også redusert i forhold til mars 2014. For tjenesterapporteringen varierer svarprosenten fra vel 76 til 100 prosent for kommunene, mens få tjenesteskjema mangler fra fylkeskommunene. Det er dessuten hentet data fra flere kilder utenfor SSB, for eksempel fra direktorater, som selv samler inn data fra kommunene.

Mer detaljert presentasjon av natur og nærmiljø

Nytt av året er at nøkkeltall for fysisk planlegging, kulturminner, natur og nærmiljø er splittet opp i flere ark etter type tjeneste som belyses.

For flere tjenesteområder finnes faktaark både for kommunen og for kommunen som konsern.

Til tallene